rsd
0

Tvoja korpa

0
Subtotal: rsd
No products in the cart.

Kako da održavaš gejmersku stolicu?

Jedan od najvažnijih delova tvoje gejming opreme je svakako gejmerska stolica. Ništa ne pruža udobnost kao ona, a pored toga ti daje i podršku i stil koji su neophodni za duge gejmove. Međutim, važno je da održavaš svoju gejmersku stolicu kako bi ona trajala dugo i ostala u dobrom stanju. U ovom tekstu, dajemo ti nekoliko saveta za održavanje gejmerske stolice, bez obzira da li je napravljena od kože, eko kože, platna ili nekog drugog materijala.

Čišćenje kožne stolice

Ako koristiš kožnu gejmersku stolicu, važno je da je redovno čistiš i održavaš. Možeš koristiti meku, suvu krpu ili usisivač da očistiš prašinu i prljavštinu. Takođe, možeš napraviti rastvor sapuna i vode, i koristiti ga za čišćenje kože. Ali, nemoj da preteraš! Previše vode može da ošteti kožu, ili da ostavi mrlje na njoj. Nakon čišćenja, nanesi malu količinu kožne kreme kako bi koža ostala meka i hidrirana.

Održavanje eko kože

Gejmerska stolica od eko kože je pristupačnija alternativa kožnoj stolici, ali je i za nju potrebno održavanje. Kao i kod kožne stolice, možeš koristiti meku, suvu krpu ili usisivač za uklanjanje prljavštine i prašine. Za dublje čišćenje, možeš koristiti rastvor vode i blagog sapuna. Nakon čišćenja, možeš koristiti sprej za impregnaciju kako stolica bila zaštićena od mrlja i prljavštine.

Održavanje platnene gejmerske stolice

Platnena gejmerska stolica je verovatno najpraktičnije rešenje za gejmersku stolicu. Za čišćenje je najbolje koristiti usisivač ili suvu krpu, a sa vremena na vreme može se i oprati dubinski. Ako postoji mrlja, možeš koristiti rastvor vode i blagog sapuna. Međutim, važno je da platno ne bude previše mokro i da se dobro osuši nakon čišćenja. Takođe, ako želiš da održiš boju platna, izbegavaj izlaganje stolice direktnom sunčevom svetlu, jer može izbledeti.

Održavanje drugih materijala

Gejmerske stolice mogu biti napravljene od različitih materijala kao što su mreža, mikrovlakna, vinil itd. Održavanje ovih materijala obično je slično kao i kod eko kože ili platna. Važno je redovno ih čistiti, izbegavati izlaganje direktnom sunčevom svetlu i koristiti zaštitne proizvode za sprečavanje mrlja.

Najvažniji savet – redovno proveravaj stolicu

Pored redovnog čišćenja, važno je redovno proveravati da li je na stolici sve u redu. Proveri da li su svi šrafovi i delovi čvrsto zategnuti, da li postoji bilo kakvo oštećenje ili pukotina na materijalu i da li se okretni mehanizam i nasloni za ruke pokreću glatko. Ako primetiš bilo kakav problem, popravi ga odmah kako bi stolica ostala bezbedna i u dobrom stanju.

Nadam se da su ti ovi saveti bili korisni. A sada, nastavi da razvaljuješ u gejmu!

Može te zanimati

1 thoughts on “Kako da održavaš gejmersku stolicu?”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovaj sajt koristi Cookies. Nastavkom korišćenja se automatski slažete sa uslovima. Pogledaj Politiku privatnosti